Akwaaba Accra
Blijf op de hoogte en volg Nathalie
19 Augustus 2014 | Ghana, Kokomlemle
Gisterenmorgen om 05.00 uur lokale tijd ben ik goed en wel geland op Accra Airport. De tussenstop in Casablanca en de laatste vlucht naar Accra hadden me weinig slaap gegeven, maar dat mocht de pret niet drukken.
De vlucht vanuit Amsterdam was maar voor een kwart gevuld dus het was heerlijk vertoeven op exit row met beenruimte te over! Wat viel de vlucht erna dan ook flink tegen! Ze hadden de nieuwe Boeing ingeruild voor een oud barrel waar de stoelen zo recht omhoog staan dat je in je stoel naar voren geduwd wordt (en met geen mogelijkheid de rugleuning te verstellen is), tjokvol zat en om 03.00 uur s'nachts werd er diner geserveerd. Conclusie: vaarwel paar uurtjes nachtrust.
Aankomst was stipt om 05.00 uur en na nogmaals veel papierwerk (dit terwijl je visum al lang en breed in je paspoort aanwezig is!) ingevuld te hebben was ik toch nog vrij snel door de douane heen. En de aardige meneer die mijn bagage hoort open te trekken en te controleren zei vervolgens alleen maar 'have a good stay' dus binnen 20 minuten van vliegtuig naar arrival hall is zeker niet slecht!
Quarshie van Agoo hostel stond me al netjes op te wachten, waarna ik vrij snel nog heel eventjes een bed in kon duiken voor een paar uurtjes nachtrust.
Van korte duur, want om half 9 zat ik -verrassend wakker alweer- heerlijk mijn ontbijtje klaar te maken. Mijn enige dormgenoot vertrok die dag, dus vannacht had ik de dorm voor mijzelf.
Tijdens het ontbijt zat ik al dik een half uur met een meisje te praten voor we erachter kwamen dat zij Vlaams is en ik Nederlands. We besloten samen op pad te gaan aangezien we voor een deel dezelfde dagplanning hadden.
Veel gelopen, veel gezien en veel gedaan. Voor nu wellicht een grappig noemenswaardigheidje; bij het nationaal voetbalstadion van Ghana zagen we een hek open staan en zijn we naar binnen gelopen alsof ons neus bloedde. Niks aan de hand, niemand die ons tegenhield en we konden gewoon rustig plaatsnemen op de tribune om wat mannensport te gaan bekijken :) Zo werkt het hier wel meer trouwens. Hangt er ergens een groot bord met 'verboden te roken' staan er tig mensen omheen in een walm van rook. Staat er dat ganji (wiet) verboden is, loop je de geur van wiet juist tegemoet. Om even een paar kleine voorbeelden te noemen.
Op dit moment ben ik net wakker en ga ik na een goeie douche en ontbijt mijn weg vervolgen naar het oosten. Eerste stop wordt Amedzofe. Of eigenlijk Biakpa een mini-dorpje daar 6 kilometer vandaan. Mits ik de goede trotro weet te vinden uiteraard, maar dat gaat wel goedkomen. De bevolking hier helpt je maar al te graag goed op weg.
Hopelijk tot snel weer!
Xx
19 Augustus 2014 - 11:09
Ed Van Der Vaart:
mooi bericht, Nathalie. Heel veel plezier en succes in het mooie en (inderdaad) vriendelijke Ghana! (alhoewel je je soms ook maar al te goed aan de regels moet houden. take care) -
19 Augustus 2014 - 11:43
Karen Van Rijs:
Hallo Nathalie, mooi verhaal en wat een uitdagende onderneming. Heel veel plezier. Ik ga je volgen. X Karen -
19 Augustus 2014 - 16:00
Rola Berkhout:
Hallo Nathalie,
Gezellig om te lezen dat de reis heel voorspoedig verlopen is, en leuk dat je met iemand samen op pad bent geweest. Heel veel plezier nog op je verdere trip. Goede busreis. Misschien heb je al een paar uur zitten hobbelen. Wacht met spanning op je volgende verslag.
Xxxx Mams -
24 Augustus 2014 - 21:09
Carla Van Diinen:
Goed om te horen dat de reis goed is verlopen. Veel succes verder en uiteraard ook veel plezier. Heel benieuwd naar je verdere ervaringen.
Groetjes, Carla en Paul -
31 Augustus 2014 - 14:37
Liesbeth:
Toevallig contact gehad met een kerkgenoot die straks voor world Servants ook naar Ghana gaat.
Hij was er al eens eerder en was heel enthousiast over de vriendelijkheid van de mensen en het gemak waarmee contacten ontstaan.
hoop jij dat ook zo mag ervaren.
Groetjes
Bert en Liesbeth